Beskrupulozni atak na najvećeg humanistu i dobrotvora Hačka Brčvaka

MDe Alijansa - Zajednica crnogorskih udruženja iz Njemačke oštro osuđuje pokušaj diskreditacija Hajriza Hačka Brčvaka.

 

Svjesni smo mi da su neistine o gospodinu Brčvaku samo sitne malverzacije ili bolje rečeno podmetačine, svojstvene onom ko ih je i plasirao u javnost, a upućene onima koji ni ne misle svojom glavom i ne vide svojim očima, onima u čije ime odlučuju po nekakvim drugim centrima, onima od kojih se očekuje glas na izborima i mrtva tišina do sljedećih.

Svjesni smo i da većinska Crna Gora nije povjerovala u ove neistine i da ovakvi pokušaji nijesu vrijedni pažnje, a pogotovo ne od strane normalna svijeta, koji preferira korišćenje svog razuma, a ne da popije svaku pomiju koja mu se servira.

 

Ali, s obzirom na to, da je Hajriz Brčvak predstavnik dijaspore iz Njemačke, te da je prijatelj i jedan od nas iz eMDe Alijanse, mi smo osjetili dužnost da ne branimo ovog humanistu već osudimo pokušaje kaljanja imena ovog čovjeka, kojem se svi trebamo klanjati, a individue kao ovi neki bi morali ustati na pomen imena Hajriz Brčvak!

Zasluge koje on ima u Crnoj Gori, a i šire, nema niko, a pogotovo ne ovi uz čije ime se vezuju isključivo nelegalne i nečasne radnje, ratno profiterstvo, zločini etc..

Izjave da Hačko donira poneki raspirator su sramne, sve i da je tako, a nije, šta su donirali oni?! Osim huškanja i širenja mržnje, ama baš ništa drugo. Međutim, mogli bismo pojedine podsjetiti na sram, ali kako kada je za to obraz potreban!

 

Žao nam je još jedne stvari, da svi veličaju Hačka kada šalje opremu vrijednu po stotine hiljada i isto toliko daje u gotovini, ali sada kada ga ovi i ovakvi antidržavni elementi napadaju svi oni mudro ćute, možda i ne smiju, ali takvi govore sami o sebi, te nećemo dužiti o njima..

 

Ne možemo a da ne primijetimo i to, da je zaista zabrinjavajuća struktura ljudi kojima mediji u posljednje vrijeme daju sve veći prostor, a koji kroz ove i ovakve izjave pokazuju šta nas čeka u bliskoj budućnosti u Crnoj Gori.

Šta mogu očekivati građani Crne Gore ako osoba koju povezuju s ratno profiterskom prošlošću, upire prstom na najveće među nama, na najvećeg humanistu u Crnoj Gori.

 

I za kraj želimo da poručimo svima koji pokušavaju da omalovažavanjem drugih, veličaju sebe, a posebno ako je bez ikakvog pokrića, da se manu ćorava posla i kao veliki "vjernici" ne diraju častan i pošten svijet, a posebno ne našeg Hačka, koji je za razliku od tih nekih pravi vjernik i upravo to mu ne dozvoljava da učini bilo što loše, opet za razliku od tih nekih kvazi vjernika i velikih kvazi patriota.

 

 

eMDe Alijansa, Njemačka