Nastavite sa grafitima i fašističkim porukama mi ćemo to svakako prebačiti njima

Pismo svima onima koji su u stanju da prodaju vjeru za večeru,

 

 

Najprije ću se osvrnuti na nerijetko izgovorenu rječenicu, koja nas u dijaspori konstantno prati,

"vi ste pobjegli iz Crne Gore zbog vladajuće koalicije".. 

Tačno je samo da smo otišli, a sada ste ponašanjem u Pljevljima i generalno po Crnoj Gori, baš vi odgovorili i ZBOG ČEGA I ZBOG KOGA! 

Otišli smo jer smo vas poznavali i nijesmo vjerovali da će nas ipak neko zaštititi, a sada nam je ipak jasno da je do sada imao ko, te da je zaštite bilo. Upitna je budućnost sa vama takvima, upitno je ko će nas tada štititi.

 

Druga stvar, ništa manje važna je zašto dijaspora nije došla na izbore u velikom broju. 

Nije nas niko od državnih predstavnika zemalja u kojima smo na trenutnom radu spriječio, a ni pokušao, kako to pojedini u Crnoj Gori žele da predstave!!

Iz Crne Gore niko nije uputio dijaspori poziv da dođe na izbore, sem Abazović u jednom intervjuu za Petnjica radio, bilo je i poziva putem društvenih mreža studentima iz Srbije, plaćanja letova Beograd-Tivat itd..

Postavlja se pitanje zašto je uopšte upućen poziv na Petnjica radiju, ako su nam pripremili ove natpise tipa, "Srebrenica, Turci etc"?! Zašto iz te družine jedni pozivaju, a drugi izmišljaju nekakve ministre koji su nas spriječeli da dođemo?!

Sa druge strane, za poštovanje je odgovornost prema našim državljanima koju su iskazali svi ostali nadležni organi u Crnoj Gori, ne pozivajući nas da dođemo, u sred pandemije i tako ugrozimo i ljude oko sebe a samim tim i naše u Crnoj Gori. Iz ove perspektive, to su učinili na svoju štetu, što je sada već nažalost i očigledno.

 

 

Nego, glavni razlog našeg javljanja je zapravo indirektan poziv autorima groznih grafita koji su osvanuli zadnjih dana, prijetnjama muslimanskim porodicama i pjesmama ratnohuškačkog karaktera ulicama naše Crne Gore. 

Pravdanja pojedinih još uvijek opozicionih partija, da oni nemaju ništa sa grafitima, te prebacivanje na aktuelnu vlast i prebacivanje krivice je indirektno zeleno svijetlo tim "umjetnicima" da nastave sa grafitima i progoniteljskim porukama upućenim danas našim muslimanima, a već sjutra svim ostalim neistomišljenicima njihove hegemonističke ideje.

Da se razumijemo, prebacivanjem krivice na vladajuću koaliciju, zapravo poručuju, nastavite sa grafitima i fašističkim porukama, mi ćemo to svakako prebačiti njima i tako udariti "dvije muhe, jednim udarcem".

Dakle, ko danas nije svjestan kuda ovo sve vodi, taj ili je lud ili je za to plaćen. 

Crna Gora je danas na pragu devedesetih i ako ovi ushićeni i odjednom moćni političari s 4 mandata, odluče da prodaju vjeru za večeru, te nas strpaju neprijatelju svega crnogorskog u ruke,(možda svjesno a možda i nesvjesno) mi smo izgubili, proevropska Crna Gora je izgubila.

 

Zaključujemo da ova trenutna vladajuća koalicija, moćna ili imućna kako god je nazivali, više treba Crnoj Gori no obrnuto. Kako god da su vodili ovu zemlju oni su je vodili u svijet, moguće da treba i tu neka obnova kadra, čistka što bi rekao naš narod. Ali, šta god da su radili ili ne radili, trebaju nam da nas izvedu iz polumraka, gdje nas sa svake strane vreba po jedna zvijer i samo isčekuje dobar momenat da nas kao plijen raskomada i pretvori u svojinu, koju će da izdijeli sa okruženjem kako kome zatreba.. 

 

Na kraju želim da kažem još jedno, kukala nam majka šta smo doživjeli, da Dritan Abazović odlučuje o našoj sudbini i predaje nas u ruke anticrnogorskim subjektima, naoštrenih zuba i s krvoločnim pogledima...

 

Napisaću i ovog puta vječna je Crna Gora, s vjerom da će ipak pobijediti kvalitet, savremena demokratija i međusobna tolerancija svih nas, bez obzira na razlike s pogledom na razvijeni svijet, a nikako na susjede koji su i samo dno već odavno probili..

 

Emira Mustajbašić Ličina,

 

Udruženje MonteKöln Njemačka

Kommentar schreiben

Kommentare: 0