Bojan Bojović je odgovorio na upitnik udruženja MonteKöln vezano za Koronu virus

 

Bojan Bojović,

 

Episkop u CPC

 

 

 

             

 

 

1. Šta mislite o Korona virusu?

 

Korona virus (covid-19) je pogodio podjednako sve ljude bez obzira na uzrast,  rasu, vjeru, zanimanje, naciju, socio-ekonomski status, na svim kontinentima, virus je veoma opasan zbog toga što se lako i brzo prenosi i dovodi do urušavanja zdrastvenog sistema mnogih država jer ne može u isto vrijeme da pruži zdrastvenu zaštitu velikom broju oboljelih.

 

      

 

 

2. Kako provodite vrijeme u karantinu/samoizolaciji?

 

 

 

 Poštujući preporuke Vlade i zdrastvenih vlasti vrijeme u domu provodim, u stalnoj komunikaciji sa Mitropolitom i svještenstvom CPC sagledavajući nove okolnosti i izazove koji su pred nama. Dosta vremena provodim moleći se za sve kojima je pomoć Božija potrebna. Dosta čitam i prevodim.

 

 

3. Šta poručujete našim građanima?

 

Svima bez izuzetka preporučujem da obavezno poštuju sve naredbe i preporuke Vlade Crne Gore vezane za ovu epidemiju, da ne izlažu sebe opasnosti da obole ili prenesu virus nekom drugom. Jedini način da pobijedimo ovaj virus je da ostanemo doma! Sve molim da povećaju molitve, da imaju strpljenja da vrijeme sa porodicom iskoriste jačajući međusobne odnose. VOLI I POŠTUJ SEBE I DRUGE - OSTANI DOMA!!!