FUDBALSKI TURNIR U ORGANIZACIJI KLUBA "BALKAN SUNDERN 93"

FUDBALSKA TURNIR "BALKANIJADA 2018" ARNSBERG

 

U Sundernu je 20.05.2018,god održan veliki fudbalski turnir, u organizaciji naših bliskih saradnika iz udruženja  "Balkan  Sundern 93" .

Udruženje Sundern 93. je najstarije i najbrojnije Bošnjačko - Crnogorsko, udruženje u Njemačkoj, koje okuplja više od 70 porodica, porijeklom većinom sa teritorije Crne Gore, naravno mi smo otvoreni za sve gradjane sa teritorije bivše Jugoslavije, što pokazuje činjenica da i iz susjednih zemalja imamo članove i simpatizere. U sklopu ovog udruženja održane su brojne manifestacije, kako sportskog, tako i kulturnog karaktera. Već dugi niz godina imamo izuzetnu saradnju i sa ostalim udruženjima iz Crne Gore, kao i sa našim Generalnim konzulatom Crne Gore u Frankfurtu.

Ove godine smo održali turnir u fudbalu, pod nazivom "Balkanijada 2018 Arnsberg" za naše juniore, kadete i seniore.

Na naše veliko zadovoljstvo ovaj turnir je bio više nego dobro posjećen, a naši sportisti su pokazali da su iz godine u godinu sve bolji, te da se naš dugogodišnji trud isplatio.

Moramo da naglasimo da su ovo dogadjaji koji nas okupljaju, povezuju i uvijek nanovo raznježe, jer se sjetimo naše domovine i naših igara u kraju, koji bude u nama i našim posjetiocima posebnu emociju i zato im se i radujemo, posebno tu prednjačimo mi koji smo odrastali u Crnoj Gori, jer nostalgija za tim našim vremenom je velika.

Želimo da se srdačno zahvalimo svim učesnicima i posjetiocima kao i fudbalskim sudijama.

Zahvaljujem se i svim učesnicima kluba " 93 SUNDER" koji su doprinijeli da ovaj turnir bude profesionalno pripremljen, gdje je sve proteklo u najboljem redu, kao i to da su utisci svih prisutnih bili više nego dobri. Nama je bilo zadovoljstvo, uprkos višemjesečnim pripremama, pratiti sve naše drage, velike a i male fudbalere, jer njihova radost i sreća je i naša sreća, mi zbog njih postojimo i postojaćemo dok god oni budu uz nas, sa ovom količinom interesovanja i ljubavi, kako prema sportu i druženju sa svojim zemljacima, tako i prema svojim korijenima i domovini.

- Fudbalske Ekipe: 
BAMBINO & MINI-MAKSI :

1: EKIPA - 1- MJESTO : Ekipa MONTENEGRO 
2 : EKIPA - 2 - MJESTO : Ekipa SANDZAK 
3 : EKIPA - 3 - MJESTO : 
Ekipa BALKAN 
4 : EKIPA FAIRPLAY : 
Ekipa JUGOSLAVIJA

- Organizaciju oko grupa BAMBINO & MINI-MAKSI vodili su : Duraković Mirsad, Ličina - Reich, Music Sabina.

- FUDBALSKE EKIPE : JUNIORI & SENIORI

1 : EKIPA - 1 MJESTO : 
SANDŽAK ARNSBERG 
2 : EKIPA - 2 MJESTO & FAYRPLAY 
LAGERTECHNIK SCHULTE 
3 : EKIPA - 3 MJESTO :
FC EULEN 
4 : EKIPA : 4 MJESTO : MIH BAU 1
5 : EKIPA : MIH BAU 2
6 : EKIPA : TURKIEMSPORT 
7: EKIPA : FK GODOČELJE 
8 : EKIPA : SENIOR HÜSTEN 
9 : EKIPA : SENIOR HACHEN 
10 : EKIPA : KLUB BALKAN 
- Organicacuju turnira u grupe Juniori & Senior vodili su : Soko Šabotić , Hamdija Ličina, Isad Muratović, Asmir Kujević, Anis Sjaric, Šefko Zverotić

Sudije na utakmicama su bili ; 
Mele Brčvak 
Aljo Kočan 
Rašo Korać

 

Izet Đozović
Predsjednik Udruženja "Sundern 93"

Hamdija Ličina
Pr. Udruženja "Sundern 93"