Posjeta Generalnom konzulatu Crne Gore u Frankfurtu

 

Na poziv Generalnog konzula Crne Gore u Frankfurtu, mr Branislava Karadžića u Generalnom konzulatu održan je sastanak na kome je učestvovala predsjednica našeg udruženja, u svojstvu jednog od osnivača Koordinacionog tijela za razvoj sjevera Crne Gore, Emire M. Ličina i uspješni njemački privrednik, gospodin Kemal Kiliç.Sastanku je ispred Generalnog konzulata prisustvovao Generalni konzul mr Branislav Karadžić i konzul Dejan Vuković.

Na ovom sastanku je bilo razgovora na više tema, izmedju ostalog svi prisutni su iskazali zadovoljstvo kvalitetom i brzinom akcije vezane za bilbord dobrodošlice koji je postavljen u Gusinju. Svi pridutni su se složili da je način koji smo izabrali za sprovodjenje akcija u Akciji sjever, a koji je potpuno transparentan, u smislu da čelnici Akcije nadgledaju svaki korak u svakoj akciji pojedinačno, više nego dobar, te da tako treba da nastavimo i sa radom u projektima koji slijede.

Kako je gospodin Kiliç , pored ove vrste pomoći kroz Akciju sjever, veoma zainteresovan za veća ulaganja i investicije u oblasti privrede Crne Gore, on je tražio odgovore na mnoga pitanja u vezi spomenutog, detaljnu ponudu i podatke, kako bi bio što više informisan, da bi mogao da ponudi konkretne vrste saradnje Crnoj Gori. To su naši domaćini pozdravili i prihvatili da maksimalno pomognu u okviru nadleznosti. Oni su na dobar dio pitanja gospodina Kiliça i odgovorili na samom sastanku, na čemu se on srdačno zahvalio i kazao da ako možemo suditi na osnovu ovog prvog susreta onda je ova saradnja više nego uspješna.

Ličina je predočila dalje planove saradnje i upoznala gospodina Kiliça sa planovima Akcije sjever za održavanje Okruglog stola u Njemačkoj, najvjerovatnije krajem septembra, na kojem će učešće uzeti predsjednici opština sjevera Crne Gore, njemački privrednici,- interesenti za ulaganja u Crnoj Gori, zatim predstavnici DKP-a Crne Gore u Njemačkoj, kao i predstavnici dijaspore Crne Gore u Njemačkoj i okruženju.