Posjeta predsjednice našeg udruženja Ambasadi Crne Gore u Berlinu

Predsjednica udruženja MonteKöln, Emira M. Ličina, posjetila je 06.07.2017. god. Ambasadu Crne Gore u Berlinu. Tom prilikom je imala srdačan i konstruktivan razgovor s nj.e. ambasadorom dr Rankom Vujačićem. Razgovaralo se na više tema, s akcentom na Akciju Sjever koju smo pokrenuli kao način da se pomogne manje razvijenom sjeveru Crne Gore.
Analiziran je dosadašnji rad Akcije i zaključeno da se aktivnosti odvijaju u dobrom smjeru i da su dosadašnji rezultati zadovoljavajući.
Razmotreni su planovi za dalje aktivnosti i okvirno je dogovoreno nekoliko projekata na kojima treba raditi, kao na primjer Veče kulture Crne Gore, kojom prilikom bi publici u Njemačkoj bili predstavljeni dometi crnogorske kulture, iz svih krajeva zemlje. Taj događaj će vjerovatno biti upriličen krajem ljeta ili na jesen, po okončanju sezone odmora. Svi detalji vezani za ovaj događaj biće objavljeni najkasnije do septembra.
Takođe je bilo riječi o pomoći Ambasade crnogorskim iseljenicima i njihovim organizacijama u Njemačkoj oko povezivanja, saradnje i uspostavljanja komunikacije s nadležnim institucijama, kako u Njemačkoj, tako i u Crnoj Gori.
Ovo je bila prva posjeta našeg udruženja Ambasadi Crne Gore u Berlinu. Izražena je obostrana želja da susreti budu češći i da budu s dobrim razlogom, kao što je bio i ovaj sastanak.